MINIDOC: EEN JAAR ZONDER CARNAVAL

Het carnaval in Twente is voor velen één van de hoogtepunten van het jaar en een tijd om naar uit te kijken. Drukbezochte feesten, actieve wagenbouwers en natuurlijk De Grote Twentse Carnavalsoptocht staan deze tijd bij velen centraal.

Zo ook bij mij; carnaval is er bij mij met de paplepel ingegoten en vandaag de dag ben ik nog steeds actief binnen verschillende commissies van C.V. de Siepeljonkers.

Helaas is 'normaal' carnaval vieren in 2021 niet mogelijk en dat gaat niet alleen mij, maar ook vele andere carnavalisten nauw aan het hart. De coronapandemie gooit niet alleen de horeca en evenementen plat, maar ook het Twentse carnaval.

Hoe voelen rasechte carnavalsvierders en sleutelfiguren binnen de Twentse carnavalswereld zich erbij dat een carnaval vol opkomsten, feesten, optochten en gezelligheid niet mogelijk is?

De dagen rondom de 11e van de 11e ben ik bij een aantal carnavalisten en sleutelfiguren langsgegaan om het gevoel van een jaar zonder carnaval vast te leggen in deze minidocumentaire.